Hoe overleeft u zwarte zaterdag?

File
De
zwarte zaterdagen komen er aan, dagen met honderden kilometers file op de Franse autowegen. Dit jaar zijn ze aangekondigd op 29 juli, 5 en 12 augustus 2017. Bent u van plan om op een van deze dagen te vertrekken naar zonnige oorden in Frankrijk of Spanje? Hou dan de volgende adviezen in uw achterhoofd.

Vertrek niet op vrijdag en zaterdag

Heel logisch en effectief: vermijd de vrijdag en de zaterdag en vertrek op een doordeweekse dag richting vakantiebestemming. Dan is het een stuk rustiger onderweg. De zondag is meestal ook een stuk rustiger dan de zaterdag. Alleen de zondagen na een zwarte zaterdag kunnen ook nog erg druk zijn door de drukte op de dag ervoor.

Rijd niet ’s nachts

“Even een paar uur de ogen sluiten en dan ’s nachts rijden,” het is een veel gehoord advies maar niet aan te raden. Ten eerste is ’s nachts rijden gewoon erg gevaarlijk; u bent minder alert en de kans op een ongeluk ligt een stuk hoger. Ten tweede heeft het ook totaal geen zin. Ondanks het vroege vertrek sluit u in Frankrijk gewoon achter in de rij aan. In plaats van in het holst van de nacht de weg op te gaan, draait u zicxh dus nog een keertu lekker om en slaapt u uit. Vertrek rond de middag richting Frankrijk, dan is het een stuk rustiger. U rijdt achter de files aan en komt heel wat frisser en rustiger aan op bestemming.

Pauze? Ga de snelweg af!

Zwarte zaterdag gaat niet alleen gepaard met files op de snelweg; ook files bij de benzinepomp en toiletten zijn bekende fenomenen. Ga daarom van de snelweg af en ga tanken bij één van de Franse megasupermarkten. Hier vindt u alles voor een korte pauze: benzine, toiletten en eetgelegenheden. En het is vaak ook een stuk goedkoper dan bij de pomp aan de rand van de snelweg!

Tolbadge

Tolpoortus zijn een bekend knelpunt op de Franse wegen. Het kan echter een stuk sneller als u kiest voor betaling met een creditcard. Reist u regelmatig naar Frankrijk? Dan is een tolbadge misschien de oplossing: u koopt voor elf euro een badge en betaalt daarna 2,5 per gebruikte maand. Badgehouders kunnen gebruik maken van de speciale rijstroken waar het een stuk minder lang aanschuiven is. De tol wordt automatisch verrekend en op het einde van de maand van uw rekening afgeschreven.

Blijf rustig

Bent u toch in de file beland? Haal even diep adem, blijf rustig en accepteer dat u in de file staat. U kunt er weinig aan veranderen, dus laten we er maar het beste van maken. Zorg in ieder geval voor genoeg water en eten in de auto en vermaak uzelf en uw reisgenoten met een autospelletje.

Bron: http://www.managersonline.nl/

Geplaatst in Nieuws

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*