Tips bij motorrijden in de hitte

Zowel een motorfiets als een rijder hebben bij warm weer behoefte aan verkoeling van de rijwind. Probeer in de hitte dus zoveel mogelijk te blijven rollen en zo weinig mogelijk stil te staan.

Vermoeidheid: In warm weer ben je als motorrijder sneller vermoeid, waardoor de reactietijd vertraagd wordt en er concentratieverlies op kan treden. Beiden zijn gevaarlijk, dus voorkom vermoeidheid en neem genoeg rust!

Schaduw: Een binnendoor weggetje met bomen is vaak een stuk koeler dan een snelweg zonder beschutting. Maar naast betere bescherming tegen de hete zon, zijn ze vaak ook nog eens vele malen leuker om te rijden.

Stoplichten: Routes met veel stoplichten kun je beter zo veel mogelijk vermijden. Niet alleen zal de motor heel snel warm lopen (zowel bij luchtgekoelde als bij watergekoelde motoren) maar van de warmte van zowel de weg als van de motor kan de motorrijder het behoorlijk heet krijgen.

Water: Neem bij warm weer altijd voldoende water mee
om ten minste een halve dag voort te kunnen. Een halve liter water per uur drinken is niet vreemd in hete en felle zon. Vul waterflessen bij, of koop nieuwe, zodra de gelegenheid zich voor doet. Je weet immers nooit hoe lang het duurt voordat de volgende mogelijkheid er is.

Geplaatst in Nieuws Getagd met , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*